Pastravi pe Brembach

Posted by Gherasim Cornel | Posted in , , , | Posted on 13:27


Pastravi pe Brembach

O frumoasa zi de aprilie desi nu destul de cald pe cat este soare. Vecinul pescar m-a anuntat cu o saptamana inainte ca si-a cumparat card de pescuit anul pe Brembach, un rausor local de mici dimensiuni dar cu mult pastrav, astfel incat sa putem merge la pescuit in orice zi din aprilie pana in óctombrie. Cardu-ul ii permite sa retina 3 pesti peste 25 cm in fiecare zi fara sa depaseasca o limita de 30 pesti pe luna. Rausorul nu este populat decat cu pastrav indigen si curcubeu in majoritatea cazurilor nedepasind 20 - 25 cm, captura record a cunostintei locale fiind de 58 cm.

Am pornit la pescuit amandoi sa ne incercam aptitudinile de spinning pentru prima data anul acesta. Era aproape 10 dimineata cand am inceput iar pana la 12 am prins cate 2 pesti de fiecare toti fiind sub dimensiune.


 

Am folosit amandoi voblere home made de mici dimensiuni care au dat rezultate in apele putin adanci ale Brembach-ului. Pestii desi nu mari, foarte activi si jucausi in apa destul de rece, spre deosibire de clean, pestele meu preferat .
Locuri foarte frumoase, pline de copaci si vegetatie neinfrunzita inca, desisul lor dandu-le un aspect salbatic ce parea sa nu fie umblat de mult. Bineinteles ca numarul mare de copaci aplecati peste apa, parca protejand salmonidele de nalucile pescarilor, ne-au facut viata grea in majoritatea locurilor. Insa agataturile numeroase, zgarieturile mainilor, gatului si uneori a fetei sau terenul accidentat fac din spinning o adevarata aventura in care nu conteaza prea mult marimea capturii ci frumusetea locului.


 

In alte locuri peisajul a fost modelat artificial pentru a facilita trecerea apei pe langa sosele sau poduri dar parca fara sa-si piarda farmecul salbatic al zonei.
La ora 12 am plecat acasa pentru masa de pranz si am revenit dupa o ora si ceva sa continuam. Ziua a fost in continuare mult mai fructoasa decat dimineata crescand numarul pestilor dar si dimensiunea lor. Intr-un loc cu apa mai adanca ca de obicei Florian, prietenul pescar a folosit o rotativa pentru a gasi pestii unde voblerul de suprafata nu ajungea. In rest am prins toti pestii la voblere home made, pestisori in general dar si insece.











O zi fenomenala pentru inceputul acestui sezon pe care o voi tine minte cu siguranta.



Comments (0)

Trimiteți un comentariu