Primii pesti din 2013

Posted by Gherasim Cornel | Posted in , , , , , , , | Posted on 15:52

Primii pesti din 2013


Dupa o lunga iarna au venit si zilele calduroase si nu doar ca au venit dar au venit din plin. Temperaturi de 20 25 grade uneoori si mai mult ne incalzesc in aceasta primavara. Sub acest soare generos isi fac aparitia si clenii infometati dupa o iarna lunga si grea. Astazi am facut prima iesire la vobler de anul asta, desi am mai fost de cateva ori dar numai la probat, cu cativa pesti neasteptati. Am reusit sa prind pentru prima oara pastrav pe suceava la nalucile mele. 


 

Primul a fost foarte mic, cel deal 2-lea mia mai dat ceva emotii insa ziua nu s-a terminat inca. 

Incercand fiecare cotlon ce parea promotator, am mai prins un clean frumos foarte de cam 500 gr poate mai putin si unul ce mai avea nevoie de vreo 2 veri si 20 kg de insecte sa merite prins la vobler, dar stiti cum se spune " They all count " :) . 


Pe la amiaz s-a facut foarte cald si era timpul sa plec si eu dar ca de nicaieri un bibanoi foarte gras s-a napustit peste o larva amarata de colorado mai mai sa rupa firul. De mult nu am mai vazut asa bastarca de biban pe suceava.


O zi plina de aventuri, de mers mult pe jos si o gramada de voblere pierdute printre crengutele tinere de rachite care au umplut malurile raului, dar a meritat. Pestii au fost toti eliberati in deplina siguranta si pana data viitoare sper sa am timp sa mai fac naluci noi deoarece anul asta a inceput bine de tot .

Au mai venit cativa in zilele urmatoare dar nu au mai muscat la fel.